Käy retkellä Orinoron rotkossa

29.09.2017

Soisalon saaressa Mustinmäessä sijaitsevaa Orinoron rotkoa kutsutaan yhdeksi Savon seitsemästä ihmeestä. 100 metriä pitkä ja 20 metriä syvä rotko on saanut muotonsa noin 10 000 vuotta sitten viimeisimmän jääkauden sulamisvesien virtojen kuluttamana.

Luontopolun reitti alkaa Mustinmäki-talolta, jonka puucee on jo yksi ihme - vanha kunnon huussi, jossa on rivissä reikiä! Reitti talolta kulkee Orinorolle - lammen rannalla sijaitsevalle laavulle, jossa voi nauttia retkieväitä. Reitin varrella saattaa olla kosteikkoja, joten kumisaappaat tai muut vedenpitävät kengät on hyvä vetäistä luontopolulle jalkaan. Maisemat Orinoron rotkolla ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Rotkolle voi mennä myös lasten kanssa ja reitin pituudeksi voi jaksamisensa mukaan valita 3 km tai 7 km.

Orinoron rotko

Artikkeliin liittyvät asiasanat:
Retkeily